
تُل گیری چیست؟
طبق دیدگاه حکیم کُرد تُل به معنی گِرده یا چیز دیگر مثل خرده غذا، دانههای حبوبات مثل عدس، ماش، گندم، شاهدانه و گاهی نخود و لوبیا یا خرده گوشت و سبزی و بعضاً جسم خارجی کوچک مثل خرده استخوان، کاغذ خرده یا باقیماندهٔ غذائی است که خوب جویده نشده است.
معمولاً نوزادان از زمانیکه شروع به غذا خوردن میکنند چون تجربهٔ جویدن و بلع کامل را ندارند و یا در سنی که تازه به چهار دست و پا رفتن افتادهاند به این معضل گرفتار میشوند زیرا هر چیزی را به دور از چشم مادر در دهان میگذارند که در نتیجه بیشترین مشتریان تُل گیر کودکان ۱ تا ۵ سال هستند.
حالا چه اتفاقی میافتد که کودکی دچار تُل و تُل زدگی میشود. انسان تا وقتی کودک است در بغل نای حفرهایست کیسهای شکل که در بعضی از کودکان این کیسه حفرهاش بزرگتر است . بیشترین علت این بیماری از خوردن زیاد سردیجات و مشکلات بلع میباشد
در کودک به علتی که شرح داده شد یک خرده غذا و یا یک یا دو عدس نیمه یا درسته در آن حفره گیر میکند و هر چه دیرتر آن اجسام خارج شوند هم به حجم آنها اضافه میشود و بدین ترتیب مشکلات کودک بیشتر میشود چون امکان دارد آن خرده غذاها در آنجا عفونی شده و این عفونت به معده، روده و در نهایت خود کودک را آلوده میکند و اکثر اعضاء بدنش را تحتالشعاع خود قرار میدهد و طفل دچار تب، بیاشتهائی، بیخوابی و بیقراری میشود و اگر ادامه داشته باشد طفل دچار ضعف، بیحالی و کموزنی میشود.
متأسفانه طب جدید هیچ درمانی جز دادن آنتیبیوتیک و قرصهائی از این دست برای این مشکل ندارد. لذا تا یک کار فیزیکی بیخطر و بیضرر مثل همان تُل گیری روی طفل انجام نگیرد تمام درمانها بیفایده و یا حداقل طولانی مدت خواهد بود ولی با روش قدیمی تُل گیری که صدها بار برای خود حقیر تجربه شده است در مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه طفل به آرامش رسیده و درمان خواهد شد.
عوارض و علائم و نحوه تل گیری از دیدگاه طب سنتی: بچه دائماً با پشت دست خود بینی و دهان خود را میمالد. صدای طفل در بعضی از بیماران تغییر میکند. کم اشتها میشود. سختی، بدخُلقی و در ادامه تب، ضعف و درد در ناحیهٔ گلو از علائم بارز این معضل است.
زمانی که طفل را نزد تُل گیر میبرند او با معاینه و لمس توسط دو انگشت خود از روی حلق و سیب آدم این عارضه را بدون هیچگونه خطر یا صدمهای با ریسک خطر بسیار پائین و با انگشتان خود و یا با دمیدن در بینی جسم خارجی را از محل مخصوص یا به بیرون میکشد و یا به پائین هدایت میکند. در نتیجه بیمار بدون هیچگونه عارضه یا دارو و یا جراحی فقط با استفاده از دیدگاههای و اعمال یداوی طب سنتی از شر این معضل خلاص میشود.
سلام دکتر
من 23سالمه و چند سالی هست که حس بویاییم خیلی کم شده و حس میکنم توی سینوس هام کاملا ازاد نیست. چیز خاصیم توی بینیم گیر نکرده ولی سرماخوردگی های طولانی و مکرر داشتم. چکار باید بکنم؟ تل گیری برام خوبه؟
سلام از پکیج سینوزیت داخل سایت ما استفاده کنید مشکلتونو برطرف میکنه و ریه و سینوزیت و گلوی شما پاکسازی میشه و احتیاجی به تل گیری نیست